Close search

Домашни курабийки

3.5
от общо 137 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 25

Домашни курабийки photo-credit Вкусни домашни курабийки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Пресяваме брашното. Разбиваме останалите продукти, добавяме малко по малко от брашното и разбиваме с миксер / вилица. След като сместа се сгъсти достатъчно и вече не е възможно разбиването с миксер / вилица,  трябва да започнем да месим тестото с ръце. Продължаваме да добавяме брашно, докато получим меко тесто, от което може да оформим топчета.
  2. От тестото оформяме топчета с големината на орех и поставяме в тава, върху хартия за печене. (Трябва да имаме предвид, че обикновените  курабии се надигат по време на печенето, затова е добре да оставим достатъчно място между тях). Намазваме курабийките с разбит жълтък и ги посипваме със захар. 
  3. Печем курабиите в предварително загрята на 180 градуса фурна. Курабийките са готови, когато придобият леко златист цвят.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност