Домашни курабийки

Продукти

  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 1 ч.ч. захар
  • 30 мл. олио
  • 1 ч.л. сода
  • 2 ванилии
  • брашно колкото поеме до меко тесто (около половин килограм, или малко повече)

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large domashni kurabiyki

Начин на приготвяне

  1. Пресяваме брашното. Разбиваме останалите продукти, добавяме малко по малко от брашното и разбиваме с миксер / вилица. След като сместа се сгъсти достатъчно и вече не е възможно разбиването с миксер / вилица,  трябва да започнем да месим тестото с ръце. Продължаваме да добавяме брашно, докато получим меко тесто, от което може да оформим топчета.
  2. От тестото оформяме топчета с големината на орех и поставяме в тава, върху хартия за печене. (Трябва да имаме предвид, че обикновените  курабии се надигат по време на печенето, затова е добре да оставим достатъчно място между тях). Намазваме курабийките с разбит жълтък и ги посипваме със захар. 
  3. Печем курабиите в предварително загрята на 180 градуса фурна. Курабийките са готови, когато придобият леко златист цвят.