Close search

За намаляване риска от инсулт е добре да похапваме банани

За намаляване риска от инсулт е добре да похапваме банани Освен удоволствие за сетивата, похапването на три банана дневно спомага за намаляване на риска от инсулт. Това откритие направиха британски и италиански учени. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Освен удоволствие за сетивата, похапването на три банана дневно спомага за намаляване на риска от инсулт. Това откритие направиха британски и италиански учени.

Банан преди или след закуска, обяд или вечеря подсигурява достатъчно калий и намалява с 21% създаването на опасните кръвни съсиреци. Рискът от мозъчен удар намалява също и при консумацията на спанак, орехи, мляко и риба.
Учените откриха, че необходимата дневна порция 1600 милиграма калий е напълно достатъчна за намаляване на риска от мозъчен удар. Един банан съдържа близо 500 милиграма калий, който помага за регулирането на кръвното налягане и контролира баланса на течностите в организма. Това означава, че не е зле хипертониците да намерят място на сладкия плод и в жегите на идващото лято.

Източник: www.framar.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност