Close search

Ананасът намалява апетита

Ананасът намалява апетита Знаете ли, че сокът от ананас е с богато съдържание на полезните витамини A, B и C? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Знаете ли, че сокът от ананас е с богато съдържание на полезните витамини A, B и C? Те са известни с антиоксидантните си свойства и достатъчните им нива в организма предпазват от различни заболявания.

Витамин А е познат с благоприятното си въздействие върху зрението и здравето на очите.

Витамин С ни е необходим за синтеза на колаген в организма – основен структурен протеин, важен за поддържане на кръвоносните съдове, кожата, органите и костите.

Доказано е, че редовната консумация на храни, богати на витамин С, ни предпазват от вирусни и грипни заболявания.

Пресният плод е източник и на други хранителни вещества и минерали, които са от съществено значение за поддържане на оптимално здраве.

Ананасът е с ниско калорийно съдържание – 100 г предоставят само 50 ккал. Съдържа разтворими и неразтворими фибри, които са полезни за храносмилателната система и дебелото черво. Освен това намаляват апетита, засищат глада и по този начин спомагат успешното спазване на диетичен режим.

Смята се, че са полезни и за понижаване на нивата на „вредния“, LDL холестерол.

Ананасът съдържа ензима бромелаин, който също подпомага храносмилането. Установено е, че има и противоракови и противовъзпалителни свойства.

Изследване показа, че редовната консумация на екзотичния плод е полезна и в борбата с артрита.

Ананасът съдържа флавоноиди. Според проучвания хапването на пресни плодове, богати на тези съставки, предпазва от рак на белите дробове и други видове онкологични заболявания.

Източник: zdravoslovnohranene.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност