Close search

Щипка канела за по-тънка талия

Щипка канела за по-тънка талия След като пролетта е в разгара си и лятото наближава, май е време да помислим за смъкването на някое и друго килце, натрупало се през дългите мразовити месеци. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

След като пролетта е в разгара си и лятото наближава, май е време да помислим за смъкването на някое и друго килце, натрупало се през дългите мразовити месеци.

Най- сигурният начин за вталяване са упражненията, комбинирани с подходящи хранителен режим.

Ето няколко евтини и същевременно прекрасни храни, които ще ви помогнат да стопите корема и безпроблемно да влезете в любимите си летни дрехи.

Кисело мляко

Киселото мляко трябва да се превърне в основа и неотменна част на менюто ви. То е вкусно, хранителено и засищащо, но и едновременно с това при обработването му организма изразходва много повече калории отколкото при консумацията на въглехидратите. Затова не се колебайте, а напълнете хладилника с чудотворната българска млечна бактерия и предизвикайте кантара.

С дъх на канела

Според най- новите научни изследвания канелата помага за стабилизиране нивата на кръвната захар. Освен това тя значително намалява апетита, особено при хората с диабет тип 2. Канелата е чудесно допълнение към кафето, чая или сутрешното мюсли, защото добавя сладост, без да увеличава калоричността. Честата употреба на канела ще ви помогне да свалите някое и друго излишно килце.

Плодовете

Плодовете са най- сигурният начин не само да хапвате по- малко, но и да сваляте килограми. Грейпфрутът например помага да се чувствате значително по- сити скато приемате по- малко калории. Половинка от цитруса или чаша от сока му преди ядене помага да се заситите по- лесно. Подобен ефект има динята. Високото й съдържание на вода, която заема повече място в стомаха, ще ви помогне да ядете много по-малко. Освен това динята е богата на антиоксиданти, витамини А и С. Динята можете да замените с ябълки и круши, които също са богати на вода. Освен това, ако ги хапвате с обелките, които съдържат много фибри, ще сте сити за по- дълго.
Към плодовата диета е добре да включите и боровинките. Най- големият им плюс пред останалите плодове е високата им сладост. Те са идеалният заместител на сладките, наблъскани с бяла захар и изкуствени подсладители. Освен това са много богати на антиоксиданти и ще ви помогнат да се пречистите след дългата зима.

Заместете чипса и пуканки

Ако обичате да седите вечер пред телевизора и да се тъпчете с чипс и кола, почти сигурно имате проблем с килцата. Най- лесното, което можете да направите, е да смените колата с минерална вода, а чипса- с пуканки. Пакет пуканки без масло, първо, е по- малко калоричен, второ- ще ви трябва много повече време да го изядете в сравнение с пакет от пърженото изкушение.

Напитките и ползата от тях

Как хубаво би звучало- една от любимите ви напитки е идеална за смъкване на килцата.
А, защо не?
Негово величество кафето помага за ускоряване на метаболизма и намаляване на килограмите. Подобен е ефектът на зеления чай. Според редица изследвания той трябва да е в основата на всички диети. Той съдържа вещество, което ускорява метаболизма и ще ви помогне да върнете стрелката на кантара назад.

Източник: shashavo.net

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност