Close search

Морковен сок за здраве

Морковен сок за здраве Морковен сок за здраве Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Една чаша прясно изцеден морковен сок на ден ни пази здрави, защото е пълен с полезни за организма вещества.

Всички знаем, че морковите са най-полезните зеленчуци за очите, но техните ползи за здравето в никакъв случай не спират до тук. В прясно изцеденият сок от моркови се крият огромно количество витамини: В6, В2, В1, Д, Е, С и К. Минералите, които съдържа също не са никак малко: калий, магнезий, калций, натрий и фосфор. В ценният за организма морковен сок има бета каротин, който спомага за изработването на витамин А.

Всички тези полезни вещества, които се съдържат в една чаша морковен сок помагат за подобряване на зрението, правят кожата ни гладка и мека, подобряват здравината на ноктите и косата ни и не на последно място намаляват риска от коварната болест – рак.

Пиете ли всекидневно сок от моркови ще предпазите организма си от тежки заболявания, като например макулна дегенерация, катаракта и астигматизъм. Честият прием на лечебния сок спомага за пречистването на жлъчния мехур и черния дроб, а това спомага за подобряването на техните функции.

Приемът на морковеният сок стимулира производството на белите кръвни телца в организма и така засилва максимално имунитета, а това ви предпазва от болести. Препоръчва се пиене от редица специалисти на хора, които ежедневно консумират животински храни.

Заради завидното количество от калий сока от моркови има силата да понижава високото кръвно, а така риска от инсулт и инфаркт намалява с пъти, пише bilka.info.

Има направени проучвания, които сочат, че ако по време на химиотерапия се пие пресен сок от моркови лечението преминава малко по-леко и е възможно косата да не опада напълно.

За да се възползвате от всички тези „награди“ за здравето, които ни носи сока от морков трябва да го пиете 30 минути преди или след хранене.

Не са малко причините, заради които си заслужава всеки ден да изпиваме по един прясно изцеден морковен сок.

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност