Close search

Касис срещу астма

Касис срещу астма Касисът може да помогне на милионите хора по света, страдащи от астма, пише в-к Dayly Express, позовавайки се на резултатите от новозеландско изследване. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Касисът може да помогне на милионите хора по света, страдащи от астма, пише в-к Dayly Express, позовавайки се на резултатите от новозеландско изследване.

Авторите на проучването от компанията Plant & Food Research са установили, че касисът улеснява дишането на хора с астма, като помага на имунната система да намали възпалението в дробовете, съобщава агенция БТА.

Специалистите припомнят, че възпалението е процес, чрез който белите кръвни клетки и химикалите в тялото ни предпазват от инфекции и "нашественици" като вируси и бактерии.

В лабораторни експерименти с култури от човешки белодробни клетки авторите на проучването са открили, че съединението епигалокатехин намалява възпалението в белодробната тъкан. Съединението, известно със свойствата си на антиоксидант, дори може да помогне за предотвратяването на алергичните реакции.

"Епигалокатехинът напълно контролира възпалението и го свежда до ниво, при което клетките отново функционират нормално. Откритието, че естествени съединения действат по този начин и допълват работата на имунната система, е изключително вълнуващо. Изучавайки по-задълбочено този механизъм, ще можем да създаваме храни, които съдържат полезните съставки. Те могат да бъдат прилагани като "естествени помощници" в конвенционалното лечение с лекарства на астма и други алергични реакции", казва д-р Роджър Хърст от изследователския екип.

Касисът е известен като суперплод заради ползата му в борбата срещу рака и сърдечносъдовите заболявания, припомня actualno.com.

Източник: zdrave.log.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност