Ябълкови мъфини с канела и лимонови корички

Продукти

  • 1 ч.л. канела
  • 60 г орехи
    , смлени
  • 220 г ябълки
    , много ситно нарязани
  • 50 г масло
    , разтопено
  • 50 г олио
  • 130 г захар
  • 20 г лимонов сок
  • 3 яйца
  • 1 пак. бакпулвер
  • 260 г брашно
  • 0,5 ч.л. кафе
  • 1 с.л. лимонови корички

Начин на приготвяне

  1. Смесваме и разбъркваме всички "сухи" съставки, след това всички „мокри“ (ябълката е към мокри).
  2. Прибавяме "сухите" към "мокрите" и разбъркваме, не много продължително. 
  3. Изсипваме сместа във формичките за кексчета (намазани с масло и охладени) и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 20-25 минути. (Първо ги охлаждаме във формичките 5-10 минути, след което ги изваждаме до пълното им изстиване).