Close search

Цяло печено пиле с бира и розмарин

5.0
от общо 126 глас
Време: 70
Ниво: лесно
Порции: 6
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Цяло печено пиле с бира и розмарин photo-credit Ароматно печено пиле

Продукти

Начин на приготвяне

1. Измиваме пилето и го подсушаваме. Осоляваме го и поръсваме с черен пипер. Намазваме пилето с масло и подпъхваме и под кожата.

2. Слагаме целия лимон в пилето и го слагаме в тавичка. Наливаме бирата отстрани и добавяме и малко олио. Накъсваме пресния розмарин и го слагаме върху пилето.

3. Завиваме тавичката с фолио и го задушаваме около 45-50 мин. на 200 градуса. След това махаме фолиото и печем до зачервяване още около 30-40 мин. Междувременно поливаме с лъжица от соса по време на печенето.

4. Сервираме с гарнитура задушени картофи и зелена салата. По желание разрязваме лимона от пилето и изцеждаме и поливаме месото при сервиране.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност