Свински карета на тиган със сметанов сос и зелен пипер на зърна
Ниво: средно
Порции: 4
Продукти
- 50 г масло
- 2 скилидки чесън
- олио за намазване
- мащерка
- сол
- зелен пипер на зърна
- 800 г свинско бонфиле
- 200 мл сметана за готвене
- 400 г замразени зеленчуци, микс
Начин на приготвяне
1. Нарязваме каретата на шайби, с дебелина 1,5 см, намазвме ги с олио. Запичаме ги на тиган по 2 минути от страна и ги оставяме да се задушат в малка тенджерка.
2. Разтопяваме маслото в същия тиган, добавяме ситно нарязния чесън, мащерка и зелен пипер на зърна, Запържваме го за около 1 мин. Сваляме от котлона и добавяме сметаната за готвене. Намаляваме котлона и връщаме тигана, докато сметаната леко започне да се сгъстява. Внимаваме да не завира силно и да не се пресече.
3. Задушаваме зеленчуците с масло, сол и малко вода за около 5 минути.
4. Сервираме каретата, като ги посоляваме и заливаме със соса. За гарнитура слагаме от задушените зеленчуци.
5 Коментара
dmt carts
dmt vape
dmt vape pen
dmt carts
dmt vape
dmt vape pen
dmt carts
dmt vape
dmt vape pen
dmt carts
dmt vape
dmt vape pen
dmt carts
dmt vape
dmt vape pen