Сладко от портокалови кори
Продукти
- 2 ч.ч. захар
- 1 с.л. винена киселина
- 150 мл вода и допълнително за варене
Начин на приготвяне
- Почистваме портокаловите кори от бялата част и ги нарязваме. Посатвяме ги в тенджера.
- Добавяме вода, колкото да се покрият корите, и поставяме върху предварително загрят котлон.
- След като водата кипне, я изхвърляме и доливаме прясна вода. Тази процедура повтаряме три пъти.
- Отцедените при последната смяна на водата кори измиваме добре и към тях добавяме 150 мл вода и захарта.
- Осатвяме да ври на бавен огън няколко часа, докато започне да се сгъстява. Към края на варенето добавяме киселината и варим, докато сладкото стане с нужната гъстота.
- Още докато е горещо го наливаме в бурканчета, които веднага затваряме с капачки.
Ризото с песто и босилек
Почистваме и нарязваме лука и чесъна.В дълбок тиган загряваме зехтина и запържваме за около 3 минути ...
принтирай
приготви
добави в любими
1 Коментар
Allow the mixture to simmer on low heat for a few hours until it achieves initial thickness. Introduce the acid late in the cooking process, continuing to heat until the jam is as thick as required. - pool resurfacing miami