Рибай стек със зехтин
Продукти
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 1 с.л. зехтин
- 4 рибай стека
Начин на приготвяне
- Подсушете стековете много добре, след което ги подправете с малко сол и черен пипер.
- Сипете в добре загрят оребрен тиган 1 с.л. зехтин и сложете стековете да се сотират за по 4 минути (това е оптималното време, за да получите полуизпечени стекове) от всяка страна. Много е важно преди да сложите стековете да се убедите, че тиганът наистина е много горещ.
- След като са готови стековете ги прехвърлете в голяма чиния и ги покрийте с фолио. Оставете ги така около 3 минути.
- Сервирайте.
Агнешки кюфтета със сода
Нарязваме на ситно пиперките, лука и чесъна. Прибавяме ги към каймата. Подправяме с кориандъра, магда...
принтирай
приготви
добави в любими
1 Коментар
Интересно, апетитно предложение за рибай стек със зехтин от Kulinaria.bg! Честно казано, 15 минути ми се струва доста бързо, но ще пробвам. Звучи вкусно, особено ако наистина тиганът е много горещ, както казват. Може би ще е по-здравословно от използването на някакъв bmi calculator, хаха!