Рибай стек със зехтин

Продукти

  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 1 с.л. зехтин
  • 4 рибай стека

Време: 15 мин.
Ниво: средно

Large ribay stek sas zehtin

Начин на приготвяне

  1. Подсушете стековете много добре, след което ги подправете с малко сол и черен пипер.
  2. Сипете в добре загрят оребрен тиган 1 с.л. зехтин и сложете стековете да се сотират за по 4 минути (това е оптималното време, за да получите полуизпечени стекове) от всяка страна. Много е важно преди да сложите стековете да се убедите, че тиганът наистина е много горещ. 
  3. След като са готови стековете ги прехвърлете в голяма чиния и ги покрийте с фолио. Оставете ги така около 3 минути. 
  4. Сервирайте.