Close search

Свинско печено

4.1
от общо 145 гласа
Време: 120 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Свинско печено photo-credit Сочно свинско печено с ароматни подправки

Продукти

100 г съдържат:

  • 250 калории
  • 30 г мазнини
  • 13 г протеини
  • 2 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Измиваме месото и го подсушаваме добре. 
  2. Почистваме скилидките чесън и ако са много големи, режем на половина.Обелваме морковите и ги нарязваме на удобни за шпиковане парчета. 
  3. От горната страна на парчето месо с остър тънък нож правим разрези във вид на филийки. От долната страна правим малки разрези, но достатъчно дълбоки, за да можем във всеки да поставим по парче чесън и морков. В някои от разрезите поставяме и по зрънце черен пипер.
  4. Смесваме горчицата и соевия сос, и с получената смес натриваме добре месото, така, че да влезе добре и в разрезите. 
  5. Поставяме месото в съда за печене, заливаме със зехтин, посоляваме, поръсваме с черен пипер, а след това заливаме с бялото вино и водата. Покриваме добре с алуминиево фолио и печем в предварително загрятата на 220 градуса фурна - първоначално за около 50 минути, след това намаляваме на 180 градуса и печем още около 40 минути. Проверяваме месото за готовност, махаме фолиото и запичаме до златисто. Сервираме с гарнитура по избор.

2 Коментара

  1. Small
    Анонимен

  2. Small
    Анонимен

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност