Close search

Питка цвете здравословноApple 5bb3f88576a082e37938c9cb9e3f7006660e3d66b1cada43561ac40e45e9b150

4.3
от общо 131 гласа
Време: 120 мин.
Ниво: средно
Порции: 7

Питка цвете photo-credit Пухкава питка за всеки повод

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разтваряме маята и захарта в 100 мл. от топлото мляко, разбъркваме, покриваме и оставяме на топло да втаса за около 15 минути.
  2. Пресяваме брашното и солта, в купа. Правим кладенче в средата.
  3. В кладенчето изсипваме разбитите яйца, маята и останалото прясно мляко.
  4. Замесваме меко тесто, изваждаме го от купата, поставяме го върху леко набрашнен кухненски плот и месим около 15 минути, като постепенно прибавяме разтопеното масло, докато не се поеме изцяло от тестото.
  5. Оформяме тестото на топка, поставяме го в намаслена купа, покриваме го с кърпа и го оставяме да втаса около час.
  6. Втасалото тесто разделяме на 7 равни части. Оформяме ги на топки и поставяме ги на разстояние една от друга, върху постлана с хартия за печене "Fino" тава. Покриваме с кърпа и оставяме да втаса около 50 минути.
  7. Намазваме питките с разбит жълтък.
  8. Печем 35-40 минути в загрята до 180 градуса фурна.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност