Close search

Печена царевица с пармезан

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Печена царевица с пармезан photo-credit Печена царевица с пармезан

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Заливаме царевицата със студена вода и я оставяме да постои около 30 минути. След това я подсушаваме.
  2. Обелваме листа на кочаните. 
  3. В купичка смесваме маслото, ригана и солта. 
  4. Намазваме всеки кочан много добре с маслената смес. 
  5. Загряваме скарата и печем царевицата около 10 минути, или докато зърната омекнат и придобият лек загар. 
  6. Поръсваме с пармезана, по желание може да поръсим и с малко прясно изцеден лайм и сервираме.

Съвет:

След като е готова царевицата, може да я задушим леко за по-сочен вкус, като я увием във фолио.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност