Close search

Лазаня с кайма и сос "Бешамел"

4.2
от общо 140 гласа
Време: 45
Ниво: лесно
Порции: 4

Лазаня с кайма и сос "Бешамел" photo-credit Традиционен и страхотен вкус от чудесното съчетание на лазаня с кайма и сос "Бешамел"

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме лука на ситно и заедно със соса от доматите го задушаваме леко. Добавяме каймата и разбъркваме хубаво, подправяме със сол и черен пипер на вкус, и оставяме да се сгъсти.
  2. В друг съд приготвяме сосът "Бешамел" слагаме олиото да се сгорещи и в него запържваме брашното до зачервяване, и добавяме млякото като бъркаме непрекъснато (за да не стане на бучки). Бъркаме сосът докато се сгъсти и стане хомогенен, подправяме го с малко сол и черен пипер на вкус, и го сваляме от огъня.
  3. Корите приготвяме според указанията на опаковката. Редим ги в тава, като започваме с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос "Бешамел" и така до приключване на продуктите, като завършваме с кори, покрити само със сос "Бешамел". Поръсваме обилно с настъргания кашкавал и печем  в предварително загрята, на 180 градуса фурна, около 30-40 минути.
Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност