Close search

Крем карамел

4.2
от общо 130 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 12

Крем карамел photo-credit Класически крем карамел

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме захарта с яйцата и прибавяме млякото. След това прибавяме и ванилията.
  2. Карамелизираме захарта и я разпределяме във формичките, в които ще печем крема. 
  3. След като карамелът изстине, наливаме приготвената яйчна смес.
  4. Нареждаме формичките в тава с много вода и печем на умерена фурна окoло 30 минути, до готовност.
  5. Водата не бива да кипва, защото кремът ще стане на шупли. Ако започне да кипи веднага - доливаме студена вода.
  6. Сервираме изстуден.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност