Close search

Ашуре с нар и ядки здравословноApple 5bb3f88576a082e37938c9cb9e3f7006660e3d66b1cada43561ac40e45e9b150

5.0
от общо 126 глас
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2
Сервирай с 5 a852e0e9961b8fb2d7ac49d28a4cebe8c0323c8fb239b45e557c7dbc2ee2a33e Кафе

Ашуре с нар и ядки photo-credit Вкусно ашуре за Коледната трапеза

Продукти

Начин на приготвяне

1. Почистваме и сваряваме житото докато омекне. Можем да го накиснем от предишната вечер, за да се свари по-бързо.

2. Пасираме половината от житото и го смесваме с останалото, захарта, стафидите, разтвореното нишесте в малко вода. Слагаме на котлона и варим няколко минути. Добавяме настърганата портокалова кора. Можем да използваме и захаросана.

3. Разпределяме в купички и оставяме в хладилника да стегне. Украсяваме със зърна нар, орехи, шам фастък и кашу. Поръсваме с канела, по желание и с пудра захар.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност