Close search

Три напитки против настинка

Три напитки против настинка Една настинка може да влоши здравословното състояние не само през зимата Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Една настинка може да влоши здравословното състояние не само през зимата.

Вирусна инфекция може да се хване по всяко време на годината. Освен това, смяната на сезоните е идеално време за всякакви подобни неразположения. По този начин, когато времето се променя, променя се и нашето настроение, както и чувствителността към различни настинки. Колегите от bolime.net предлагат три напитки, които да ни помогнат в борбата с настинките:

Пикантна напитка при настинка

За получаването на 12 порции трябва да имата 12 чаши вода; 3 крамфилчета; 2 канелени пръчици; 6 до 12 бр. бахар; 12 торби с черен чай; 2 чаши лимонов сок ;1 чаша портокалов сок; 1 чаша сок от червена боровинка.

Всички подправки се слагат във водата, която предварително сме оставили да заври. Оставя се за 5 минути да се накисне. Прецеждаме и добавяме захар на вкус, като се разбърква, докато се разтвори напълно. Изсипваме портокаловия сок и сока от червена боровинка. Накрая се добавя лимона. Затопля се, но не се вари.

Чай "Бодрост"

По време на настинка човек се чувства доста отпаднал. Чай "Бодрост" ще ви върне силите и доброто настроение.

Необходимо е да се направи 250 мл. зелен чай; 200 мл. прясно изцеден портокалов сок; 3 карамфилчета; 2 супени лъжици мед; половин чаена лъжичка канела.

В подходящ съд, комбинирайте всички съставки, за да се стоплят. Когато течността добие температура, подходяща за пиене, се изсипва в подходящи чаши и се украсява с резенчета портокал.

Билков чай за настинка

Необходимо е да се вземат 150 грама мед; 5 грама от жълт кантарион; 3 карамфилчета; 5 грама мента; 5 грама джинджифил; 5 грама канела на прах; пипер; 100 г захар.
В една чаша вода се слага захарта да заври и образува пяна. Охлажда се до 40 градуса и се добавя меда. Останалите билки се варят в 2 литра вода. Изчаква се да изстине сместа и се добавя водата с меда. Пие се горещо не само при настинка, но и за общо укрепване на организма.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност