Close search

Топ храни за здрава храносмилателна система

Топ храни за здрава храносмилателна система Януари е месец, в които обикновено се грижим за своята форма, след преяждането по празниците. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Освен това, през този месец се опитваме да повишим имунитета си и да се предпазим от върлуващите грипове. Когато започнем да се чувстваме некомфортно в любимите си дънки и усетим, че талията ни е увеличила размера си, сме склонни да изпадаме в паника и започването на строги диети. Всъщност, трябва да се погрижим за храносмилателната система.  Foodpanda, подбра топ храните, които ще повишат имунитета и ще намалят талията ви.

1.    Кокос - изпълнен е с фибри и здравословни мазнини, който ще ви предпазят от преяждане по време на хранене.

2.    Бадеми - богати на фибри и протеини, те са перфектната закуска, когато изпитвате глад. Ще ви държат сити, без да чувствате тежест в стомаха.

3.    Маслини - те са вкусни, полезни и могат да се консумират по много начини, така че да не ви омръзне. Препоръчваме зелените сортове маслини.

4.    Кестеново брашно - опитайте се да приготвяте хляб и печива от кестеново брашно. То има достатъчно фибри, за да запази храносмилането и да ни предпази от неразположения.

5.    Сушени плодове - сушените плодове през зимата са чудесен вариант за набавяне на витамини и съответно поддържане на корема плосък.

6.    Картофи - варени или печени, те са надежден източник на витамини, фибри, минерали. За съжаление, това не важи за пържените картофи.

7.    Кисело мляко - ти прави чудеса за храносмилателната система, тъй като съдържа пробиотици или живи бактерии, които подобряват цялостното ни състояние.

Източник: Foodpanda

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност