Close search

Най-добрите супер храни за сваляне на килограми

Най-добрите супер храни за сваляне на килограми Ползата от консумацията на супер храни отдавна не е тайна за никой. Добре известен факт е, че определени продукти изграждат костната система, предодвратяват появата на болести, подобряват зрението и изострят ума. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ползата от консумацията на супер храни отдавна не е тайна за никой. Добре известен факт е, че определени продукти изграждат костната система, предодвратяват появата на болести, подобряват зрението и изострят ума. Сега обаче на бял свят излезе още едно тяхно неподозирано качество – способността да съдействат за постигането и запазването на желаната фигура. Научете от следващия материал кои точно са тези супер храни и се опитайте да включите в своето ежедневно меню поне няколко от тях.

Черен фасул
Една-единствена шепа черен фасул съдържа в себе си цели 15 грама питателен протеин. За разлика от другите източници на протеини, като червеното месо например, черният фасул не съдържа никакви вредни наситени мазнини.

Овесени ядки
Овесените ядки са богати на фибри и затова тяхната консумация ще ви държи заситени в продължение на дълги часове. Само 2-3 лъжички овесени ядки, смесени с кисело мляко ускоряват метаболизма и изгарянето на мазнини.

Авокадо
Няма причина да се страхувате да ядете мазнини докато отслабвате, стига те да са правилните мазнини. Олеиновата киселина – компонент, който присъства в здравословните мононенаситени мазнини на авокадото, буквално ще убие чувството за глад. Хапвайте по четвъртинка или по половинка от този зеленчук и гледайте как коремът ви се топи пред очите. Авокадото също така е ценен източник на фибри, протеини, витамини, фолиева киселина, полифеноли и флавоноиди.

Сьомга
Постните източници на протеини ще ви помогнат да се заредите с енергия, без да наддавате на тегло. Въпреки този всеизвестен факт, 50 процента от жените и мъжете между 18-50 годишна възраст изобщо не наблягат на подобни продукти в менюто си. Съветваме ви да увеличете своя прием на съомга, защото тя е по-здравословен източник на мононенаситените мазнини отколкото червеното месо. Изследване, проведено през 2001 година е установило, че хората, които спазват диета, богата на мононенаситени мазнини свалят средно около 4 килограма докато тези, които са разчитат на нисковъглехидратни диетични режими – 2.7 кг.

Боровинки
Най-известни заради своите антиейджинг ефекти, боровинките всъщност са отличен съюзник и в борбата с излишните килограми. Една стандартна купичка с боровинки се равнява само на 80 калории и в същото време ви дава цели 4 грама фибри, които ще ви държат сити поне в продължение на 5 часа.

Броколи
Сготвен или суров, този вкусен зеленчук редуцира риска от развитие на ракови заболявания, а богатото му съдържание на фибри в по-малко от 30 калории на порция без проблем намалява и риска от проблеми с теглото.

Кафяв ориз
Кафявият ориз е по-здравословната и богата на фибри алтернатива на белия му събрат. В половин чашка кафяв орис се съдържат 1.7 грама устойчиво нишесте – полезен въглехидрат, който стимулира метаболитните процеси и горенето на мазнини.

Круши
Само в една круша се съдържа 15 процента от препоръчителния дневен прием на фибри. Изследване в САЩ е установило, че жените, които ядат по три круши на ден, консумират по-малко калории и губят повече тегло от жените, които изобщо не хапват този вкусен плод. Съветът на специалистите е в никакъв случай да не белите корите на крушите, защото именно там са складирани най-много от техните фибри.

Вино
Ресвератролът – този чудодеен антиоксидант, който се съдържа в люспите на гроздето, предотвратява складирането на мазнини. Редица научни изследвания показват, че хората, които консумират умерено вино, имат по-тясна талия и по-плосък корем от любителите на ликьорните напитки.

Грейпфрут
Дори да не промените нищо друго във вашите хранителни навици, хапването на половин грейпфрут преди всяко ядене ще ви помогне да губите по половин килограм на седмица. Активните състави, открити в този цитрус могат също така да понижат нивата на инсулин – хормонът, отговорен за складирането на мазнини в тялото. Грейпфрутът е добър източник на протеин и тъй като той е съставен от 90 процента вода, неговата консумация ще напълни стомаха ви и ще ви накара да хапвате по-малко.

Бадеми
Ядките са друга супер храна, богата на полезни мазнини, която ще ви помогне да отслабнете. Изследване, проведено от американски диетолози установило, че хората, които добавят към своята диета бадеми, отслабват повече от онези, които спазва същият ограничителен режим, но не хапват от въпросните вкусни ядки.

Зелен чай
Антиоксидантите в зеления чай дават мощно рамо на процеса за изгаряне на мазнини и калории. Експеримент показал, че пиенето на четири чаши зелен чай на ден може да ви помогне да свалите двойно повече килограми, повечето от които в проблемните части на корема.

Леща
Лещата е чудесен източник на протеини и фибри. Половин купичка леща доставя и 3.4 грама устойчиво нишесте, за което вече споменахме, че усилва метаболизма и подпомага унищожаването на мазнини.

Черен шоколад
Редовното похапване на черен шоколад може да забави храносмилането, така че да се чувствате сити за по-дълго и да ядете по-малко при следващото си основно ядене. Тъмният шоколад изобилства от полезни мононенаситени мазнини, които намаляват глада за сладки, мазни или солени храни.

Портокали
Австралийските изследователи не случайно са класирали портокалите в списъка на 38-те най-засищащи храни, тъй като тези цитруси съдържат само 59 калории и много, много фибри.

Източник: muskuli.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност