Close search

Можем да отслабнем, ако се храним по-бавно

Можем да отслабнем, ако се храним по-бавно Бавното дъвчене на храната води до намаляване на теглото, откриха изследователи от Университета на Айова. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Бавното дъвчене на храната води до намаляване на теглото, откриха изследователи от Университета на Айова.

Преди се е смятало, че бързото хранене намалява хормона на глада и увеличава ситостта. Специалистите мислели, че така може да се намали количеството на изяжданата храна.
Нов експеримент с участието на 20 души опроверга това твърдение и показа, че бавното хранене може да помогне на жените да смъкнат излишните килограми.

Участничките били разделени в две групи. На едната група била възложена задачата да дъвчат добре храната си, колкото е възможно по-дълго, докато останалите жени поглъщали храната почти цяла.
Учените установили, че участниците, които дъвчели по-дълго, изяждали по-малко. Ако дъвчете храната си повече време, чувството за глад изчезва по-бързо и така консумирате доста по-малки порции. Хранителните вещества се абсорбират добре и организмът усвоява повече полезни съставки.

Източник: www.framar.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност