Close search

Има ли здравословен заместител кафето, което пием сутрин

Има ли здравословен заместител кафето, което пием сутрин Има ли здравословен заместител кафето, което пием сутрин? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

За да започнем деня свежи и заредени с енергия, специалисти съветват да заменим сутрешното кафе с друга по-ободряваща и полезна напитка, като лимонената вода.

Хидратацията е важно условие за организма, което осигурява поддържането на всички жизнени процеси в него. Кафето по принцип не е от напитките, които утоляват жаждата, напротив с диуретичните си свойства то го дехидратира, което му носи негативен ефект особено сутрин след дългите часове, лишени от прием на течности и загуба на такива.

Консумацията на топла вода с лимонов сок се препоръчва в Аюрведа дори като лечебно средство. Освен добрата хидратация, напитката стимулира чревната функция и подобрява храносмилането.

Лимонът е богат на витамин С, рибофлавин, калций, фосфор, магнезий. Съдържа полезни протеини и въглехидрати. Затова и лимонената вода е добър старт на деня - зарежда ни с антиоксидантите на жълтия цитрус.

Напитката има успокояващ ефект, както за ума, така и за тялото - намалява напрежението при психически стрес и депресия. Това я прави изключително подходяща за консумация след тежък работен ден.

За поддържането на добро здравословно състояние, препоръчително е сокът от половин лимон да се разреди с чаша вода. За максимален ефект лимонената вода може да се приема 2 пъти дневно, сутрин и вечер преди лягане.

Източник: puls.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност