Close search

Храните ограничаващи апетита

Храните ограничаващи апетита Хлябът държи”, са казвали едно време българите. Оказва се, че има и други храни, с които дълго време можем да се чувстваме сити, а да не качваме килограми с тях. На всичкото отгоре те може и да борят мазнините. Такива са яйцата, черният шоколад, кедровите ядки, портокалите и обезмасленото мляко. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Хлябът държи”, са казвали едно време българите. Оказва се, че има и други храни, с които дълго време можем да се чувстваме сити, а да не качваме килограми с тях. На всичкото отгоре те може и да борят мазнините. Такива са яйцата, черният шоколад, кедровите ядки, портокалите и обезмасленото мляко.

* Сигурно се питате защо по света масово закусват с яйца – пържени или варени. Ами защото те ограничават апетита. Яйцата са богати на протеин – едно съдържа 78 калории. При пърженето обаче избягвайте да слагате мазнина.

* Черният шоколад пък освен удоволствие води и до забавяне на храносмилането – т.е. няма да огладнеете бързо. И все пак не прекалявайте с него – става дума за няколко блокчета на ден, а не на опаковки.

* Кедровите ядки съдържат мастни киселини, които засилват производството на хормона на ситостта. Същите киселини предпазват от трупането на мазнини в областта на корема.

* Млечните протеини на обезмасленото мляко ще ви оставят заситени и заредени с енергия.

* Портокалите са едни от най-засищащите и полезни тропически плодове, понеже са богати на фибри. Според австралийски учени именно фибрите в портокала спомагат за борбата с наднорменото тегло.

Източник: otslabvam.info

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност