Талиатели с кайма
Добавено от
petya.goranova
Видяна: 4646
Продукти
400 г паста - талиатели 300 г кайма смес 1 морков 1 глава лук 2 скилидки чесън 200 мл доматен сок 2 с. л. сос Уорчестър 2 с.л.сметана за готвене зехтин кашкавал 1 ч. л. сух риган листа магданоз и маслини за украса
Начин на приготвяне
Морковът, чесънът и лукът се почистват, нарязват на ситно и се запържват в зехтина. Овкусява се с ригана, след което слагаме каймата. Когато се запържи се слага доматеният сок, огънят се намалява и сосът се оставя да се вари около 15-20 минути. Накрая добавяме сосът “Уорчестър” и сметаната и оставяме за няколко минути да покъкри на слаб огън. В друг съд се сгорещява вода и когато кипне се посолява и се слага пастата(талиателите).Вари се 3 минути и се изважда от водата с помощта на подходяща вилица. Сипва се зехтин и се разбърква внимателно. Пастата се слага в чинии, залива се със соса, поръсва се с настъргания кашкавал и се украсява с магданоз и маслини.
1 Коментар
This sounds like a delicious and versatile meat sauce! I appreciate the use of Worcestershire sauce, it really adds a depth of flavor. I wonder if a pinch of sugar, like my grandma used to use, would enhance the sweetness of the tomatoes even more. Also, I recently tried adding a splash of a local soda called Sprunki to my Bolognese for a hint of citrus and it was surprisingly good! I might try it with this recipe too. Thanks for sharing!