Close search

Талиатели с кайма

Добавено от petya.goranova
Видяна: 4646 Талиатели с кайма

Продукти

400 г  паста - талиатели
300 г кайма смес
1 морков 
1 глава лук 
2 скилидки чесън 
200 мл доматен сок
2 с. л. сос Уорчестър
2 с.л.сметана за готвене
зехтин 
кашкавал
1 ч. л. сух риган 
листа магданоз и маслини за украса 

Начин на приготвяне

Морковът, чесънът и лукът се почистват, нарязват на ситно и се запържват  в зехтина. Овкусява се с ригана,  след което слагаме каймата. Когато се запържи се слага доматеният сок, огънят се намалява и сосът се оставя да се вари около 15-20 минути. Накрая добавяме сосът “Уорчестър” и  сметаната и  оставяме за няколко минути да покъкри на слаб огън. В друг съд се сгорещява вода и когато кипне се посолява и се слага пастата(талиателите).Вари се 3 минути и се изважда от водата с помощта на подходяща вилица. Сипва се зехтин и се разбърква внимателно. Пастата се слага в чинии, залива се със соса, поръсва се с настъргания кашкавал и се украсява с магданоз и маслини.

1 Коментар

  1. Small
    Michael Smith

    This sounds like a delicious and versatile meat sauce! I appreciate the use of Worcestershire sauce, it really adds a depth of flavor. I wonder if a pinch of sugar, like my grandma used to use, would enhance the sweetness of the tomatoes even more. Also, I recently tried adding a splash of a local soda called Sprunki to my Bolognese for a hint of citrus and it was surprisingly good! I might try it with this recipe too. Thanks for sharing!

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност