Close search

Заек по ловджийски

4.2
от общо 130 гласа
Време: 80 мин.
Ниво: трудно
Порции: 6

Заек по ловджийски photo-credit Заек по ловджийски с арпаджик и вкусни зеленчуци

Продукти

100 г съдържат:

  • 100 калории
  • 5 г мазнини
  • 7 г протеини
  • 5 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Почистваме зека от вътрешностите му, измиваме го със студена вода и го накисваме за 3 до 5 часа в студена вода. 
  2. Приготвяме марината от оцета, водата, черения пипер и 1 дафинов лист. 
  3. След това заливаме зека с марината, и го оставяме да престои в нея до 12 часа (ако е млад) или до 24 часа (ако е стар). Ако заешкото е много младо, не го мариноваме. 
  4. След като извадим заека от маринатата, го измиваме обилно със студена вода и го нарязваме на парчета, които изпържваме в сгорещена мазнина. 
  5. В същата мазнина, след заешкото, задушаваме (като се прибавят последователно) ситно нарязания лук, морковите и целината, нарязани на кубчета, нарязаните домати и брашното. Заливаме ги с виното и малко топла вода. Прибавяме нарязаните на ивички гъби, почистеният арпаджик, нарязаната на кубчета сланина, дафиновия лист, резенчетата от лимона, черен пипер и сол на вкус. Отгоре нареждаме изпърженото месо. 
  6. Капака на съда намазваме с тесто и  задушаваме ястието във фурна, за около час и половина.
  7. Ястието сервираме топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.

2 Коментара

  1. Small
    Longma

    The game's overall gameplay experience is improved by the responsive animation and seamless frame rate, despite the simplicity of the graphics. The immersive quality of the game is further enhanced by the natural-feeling Snow Rider 3D animation of the snowboarder gliding, turning, and leaping over obstacles.

  2. Small
    Longma

    The game's overall gameplay experience is improved by the responsive animation and seamless frame rate, despite the simplicity of the graphics. The immersive quality of the game is further enhanced by the natural-feeling Snow Rider 3D animation of the snowboarder gliding, turning, and leaping over obstacles.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност