Задушени охлюви по селски
Продукти
- 5 г чубрица
- 10 г джоджен нарязан на ситно
- 20 г магданоз нарязан на ситно
- 1 червена чушка
- 1 ч.ч. бира
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 връзка зелен лук
- 1 кг. охлюви пресни, сварени и почистени
- 15 г масло и малко олио
- 2 г черен пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- Запържваме сварените и почистени охлюви в 2 с.л. олио, заедно с бялата част на лука.
- Добавяме останалата част от лука, нарязан на ситно, нарязаната чушка и червеният пипер, и заливаме с бирата.
- Оставяме на слаб огън да покъкри, докато течността се изпари наполовина.
- Поръсваме със ситно нарязаните магданоз и джоджен, добавяме маслото, черния пипер, чубрицата и сол на вкус.
- След 5 минути отдръпваме от огъня, покриваме с капак и оставяме за малко, да се задуши. Сервираме.
Карамелени бонбони
Сваряваме сметаната, захарта и ванилията на слаб огън, докато получим светъл карамел.Прибавяме кафето...
Ябълкови бухтички
В купа пресяваме брашното.Разбиваме яйцата и ги смесваме с брашното. Постепенно добавяме прясното мля...
принтирай
приготви
добави в любими
2 Коментара
Looks delicious! I'd definitely try this, maybe with a side of crusty bread. I wonder if adding a touch of smoked paprika would enhance the flavor? It reminds me of collecting ingredients for recipes in Poptropica - a fun culinary adventure! Thanks for sharing!
Bitlife’s storytelling system makes each playthrough feel like a personal novel. Your character’s journey unfolds with humor, drama, and memorable moments that stay with you long after the session ends. This storytelling magic is what keeps players coming back for more.