Вегетариански пълнени патладжани

Продукти

  • 1 патладжан
  • 3 с.л. зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 5 бр. гъби
  • 0,5 тиквичкa
  • 1 червена чушка
  • 2 домата
  • 2 стръка магданоз
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 к.л. сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 15 г пармезан

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large vegetarianski palneni patladzhani

Начин на приготвяне

  1. Патладжанът се разрязва на половина по дължина или под формата на пънче. 
  2. Част от вътрешността се издълбава, за да има място за пълнежа. 
  3. В тиган за сос се слага малко мазнина и се сотират чесънът и лукът, добавят се гъбите, тиквичките, чушките и "месото" на патладжана. Сотира се за няколко минути. 
  4. Добавят се доматите, магданозът, мащерката, солта, черният и червеният пипер. Запържва се за още една минута. 
  5. Плънката се разпределя по равно за двете половини на патладжана. Поръсва се с пармезан. 
  6. Печете на 200 градуса за около 20 минути или докато плънката се запече.