Вегетариански пълнени патладжани

Продукти

  • 1 патладжан
  • 3 с.л. зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 5 бр. гъби
  • 0,5 тиквичкa
  • 1 червена чушка
  • 2 домата
  • 2 стръка магданоз
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 к.л. сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 15 г пармезан

Начин на приготвяне

  1. Патладжанът се разрязва на половина по дължина или под формата на пънче. 
  2. Част от вътрешността се издълбава, за да има място за пълнежа. 
  3. В тиган за сос се слага малко мазнина и се сотират чесънът и лукът, добавят се гъбите, тиквичките, чушките и "месото" на патладжана. Сотира се за няколко минути. 
  4. Добавят се доматите, магданозът, мащерката, солта, черният и червеният пипер. Запържва се за още една минута. 
  5. Плънката се разпределя по равно за двете половини на патладжана. Поръсва се с пармезан. 
  6. Печете на 200 градуса за около 20 минути или докато плънката се запече.