Close search

Традиционна постна питка

5.0
от общо 126 глас
Време: 80
Ниво: лесно
Порции: 6

Традиционна постна питка photo-credit Традиционна постна питка

Продукти

Начин на приготвяне

1. Пресяваме брашното и оформяме кладенче, добавяме солта, олиото.

2. Размиваме маята с малко хладка вода и захарта.

3. Добавяме маята към брашното и още хладка вода, докато поеме и се оформи като гладко меко тесто. Размесваме добре върху кухненски плот около 5-7 минути. Оформяне на топка и оставяме тестото в набрашнена купа да втаса и удвои обема си, за около 30-40 мин. Покриваме го с домакинско прозрачно фолио.

4. Премесваме още веднъж тестото, след като е готово и оформяме питка. Отделяме малко от тестото за декорация.

5. Намазваме тавичка с олио и поръсваме с брашно. Слагаме питката и декорираме по желание. Намазваме отгоре с малко олио. Печем на 180 градуса на вентилатор или на 200 градуса в обикновен режим за около 40 минути.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност