Талиатели със запечени пилешки филета

Продукти

  • прясна мащерка
  • риган
  • сол
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. олио
  • пармезан
  • 200 г замразен зелен боб
  • 500 г талиатели
  • 200 мл сметана за готвене
  • 2 с.л. соев сос
  • 6 скилидки чесън
  • 400 г пилешко филе
  • черен пипер

Време: 60
Ниво: лесно

Large talyateli sas zapecheni pileshki fileta

Начин на приготвяне

1. Нарязваме пилешкото филе на жулиени, мариноваме го за 30 мин. с марината от соевия сос и 3 счукани скилидки чесън и олио. След тoва запичаме филетата на тиган и ги оставяме настрана.

2. Загряваме зехтина и задушаваме за кратко счуканите скилидки чесън, сол, риган и малко вода. Добавяме зеления боб и задушаваме до готовност. След което слагаме течната сметана леко да се загрее и намаляваме котлона, като оставяме леко да се сгъсти.

3. Сваряваме талиателите според указанията в подсолена вода и ги изцеждаме и добавяме в тигана.

4. Сервираме с пилешките филенца и декорираме с мащерката и люспи пармезан.