Талиатели "Карбонара"

Продукти

  • 60 мл зехтин
  • сол
    на вкус
  • 20 г босилек
    листа
  • черен пипер
    на вкус
  • 2 глави лук
  • 2 жълтъка
  • 200 мл сметана
  • 150 г сирене "пармезан"
  • 300 г пушен бекон
  • 1 пакет талиатели

Начин на приготвяне

  1. Слагаме талиателите да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата слагаме 1 ч.л. сол и 2 с.л. зехтин. 
  2. Нарязваме на тънки ивици бекона, а лука - нарязваме на "жулиен".
  3. Запържваме бекона и лука в останалия зехтин, докато беконът започне да се свива и да става леко хрупкав, а лукът - златист. 
  4. Прибавяме заквасената сметана и след като заври, задушаваме още няколко минути, докато сметаната започне да променя цвета си от бял на леко жълт. 
  5. След това добавяме жълтъците. 
  6. Готвим още 2-3 минути, за да може жълтъка да коагулира. След това добавяме листата босилек и черния пипер на вкус.
  7. Сварените талиатели разбъркваме със соса и сервираме горещи.