Close search

Свинско месо с ориз и зеленчуци

3.7
от общо 132 гласа
Време: 70 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Свинско месо с ориз и зеленчуци photo-credit Сочно свинско месо с ориз и зеленчуци

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме месото на хапки и го заливаме с вода. Поставяме го на котлона и след като заври, отстраняваме пяната. Варим до готовност. 
  2. След това отстраняваме месото с решетъчна лъжица, а бульонът, получен от неговото варене запазваме. 
  3. Измиваме и настъргваме или нарязваме моркова, измиваме и нарязваме чушките, лука и гъбите. Посатвяме зеленчуците в дълбок тиган и ги задушаваме в мазнина, докато омекнат. 
  4. След това добавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. После добавяме бульон от варенето на месото и прибавяме подправките. 
  5. Осатвяме ястието на котлона, докато оризът напълно поеме течността. 
  6. След като е готово, добавяме свинското месо и разбъркваме. 
  7. По желание преди сервиране поръсваме с малко ситно нарязан магданоз.

1 Коментар

  1. Small
    Анонимен

    Много вкусно се получава, въпреки че не съм слагала гъби, а от морковите и чушките слагам по- малко (просто така предпочитаме):)

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност