Свински ребра с медено-чеснов сос

Продукти

  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 50 мл бяло вино
  • 50 мл вода
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 глава чесън
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 50 мл мед
  • 500 г свински ребра

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large svinski rebra s medeno chesnov sos

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме чесъна.
  2. В купичка разбъркваме меда, пипера, соевият сос, виното, водата, солта и чесъна. Заливаме месото и го оставяме около 40 минути да се маринова.
  3. След 40 минути изваждаме месото от маринатата и го подсушаваме с кухненско руло.
  4. В нагорещен тиган сипваме малко олио и запържваме месото почти до готовност.
  5. Поставяме го в огнеупорна форма.
  6. Чесънът се запържва в същия тиган. 
  7. Добавяме маринатата от месото и разбърквайки го готвим, докато не почне да се сгъстява.
  8. Готовият сос изливаме върху месото и поставяме формата в гореща фурна за около 10 минути.
  9. Свинските ребра с медено-чеснов сос поднасяме с пържени картофки или салата според сезона.