Close search

Спагети "Карбонара"

3.6
от общо 219 гласа
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 4 Бяло вино

Спагети "Карбонара" photo-credit Вкусните спагети "Карбонара" са едни от най-известните спагети извън Италия

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме спагетите да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата слагаме 1 ч.л. сол и 1 с.л. зехтин. 
  2. Нарязваме бекона на малки парченца и го запържваме в останалия зехтин заедно с нарязания на ситно чесън, докато започне да се свива.  
  3. Прибавяме сметаната и след като заври намаляваме на слаб огън, задушаваме още няколко минути, докато сметаната започне да променя цвета си от бял на леко жълт. 
  4. След това добавяме жълтъците. 
  5. Готвим още 2 минути. Сваляме от котлона и добавяме малко вода от спагетите към соса, за да не става много гъст. След това добавяме малко черен пипер на вкус.
  6. Сварените спагети разбъркваме със соса, поръсваме с малко пармезан и сервираме горещи.
Още от : паста

12 Коментара

  1. Small
    Иван

    Никаква сметана не се слага в карбонарата. Приготвя се с жълтък...

  2. Small
    Карбонара

    В Карбонара не се слага сметана. Рецептата Ви е обида за кухнята.

  3. Small
    Анонимен

  4. Small
    Гергана

    В Карбонара сметана няма!

  5. Small
    Kulinaria.bg

    Сметаната е течна готварска.

  6. Small
    Ралица

    Извинете, но пише готварска сметана, а след това сте писали заквасената сметана. Каква е сметаната в рецептата?

  7. Small
    Гошомир

    Госпожо, има грешка в рецептата Ви. Трябва да се слага малко вода в соса, защото после соса прецаква всичко и спагетите заминават в гюма. Моите това ги сполетя.

  8. Small
    Райчев

    Коагулацията е процес присъщ на белтъчините :)

  9. Small
    Kulinaria.bg

    Сметаната е течна готварска сметана

  10. Small
    Геновева

    Сметаната заквасена ли е?

  11. Small
    Шеф готвач

    Рецепта в листата, на която липсва описан основният продукт и количеството на спагетите!
    Глупости.

  12. Small
    Анонимен

    По сухи са и от Сахара, трябва да имат повече сос за да са добре.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност