Солен пай

Продукти

  • За плънката:
  • 50 г царевица
  • 100 г сирене "пармезан"
  • 100 г чери домати
  • 100 г тиквички
  • 100 г кисели краставички
  • 100 г бекон
  • 50 г зелени туршиени домати
  • 50 г бейби лукчета мариновани
  • 30 г сушени домати
  • 30 г бяло сирене
  • 50 мл зехтин
  • 5 г сол
  • 5 г бял пипер
  • За тестото:
  • 10 мл зехтин
  • 2 г захар
  • 2 г сол
  • 7 г мая суха
  • 150 мл вода
  • 300 г брашно

Време: 120 мин.
Ниво: средно

Large solen pay

Начин на приготвяне

  1. Разтваряме маята във водата (да е топла) заедно със солта и захарта.
  2. Пресяваме брашното и правим кладенче, в което изсипваме водата с разтворената мая, захар, сол и зехтин.
  3. Замесваме гладко тесто и оставяме да втаса, до удвояване на обема си.
  4. Вече готовото тесто го разточваме и полагаме в тава като краищата да излизат от тавата.
  5. За плънката: нарязваме чери доматите и сушените домати на половина. Настъргваме пармезана. Краставиците, бекона и тиквичките нарязваме на средно големи кубчета. Смесваме ги с чери доматите, сушените домати, маринованите лукчета, пармезана и царевицата. Овкусяваме със солта, белия пипер и зехтина.
  6. Вече готовата плънка полагаме в тестото и завиваме краищата на тестото към средата.
  7. От горе слагаме зелени туршиени домати.
  8. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
  9. Преди сервиране, гарнираме с настъргано бяло сирене.