Close search

Сладкиш "Крем карамел"

4.7
от общо 132 гласа
Време: 11 ч. и 10 мин.
Ниво: лесно
Порции: 10

Сладкиш "Крем карамел" photo-credit Вкусен сладкиш "Крем карамел"

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Карамелизираме захарта за карамела.
  2. В купа смесваме и разбиваме добре прoдуктите за крема и изсипваме сместа върху изстиналия карамел.
  3. В друга купа смесваме и разбиваме добре продуктите за тестото/блата и изсипваме внимателно върху сместа за крема. Трябва да разпределим максимално равно втората върху първата смес.
  4. Печем на водна баня, около 50 минути на 250 градуса.
  5. След като се изпече оставяме сладкиша да изстине и го поставяме в хладилник за около 10 часа.
  6. След това изваждаме и "обръщаме" от формата или тавата, в която сме пекли сладкиша и по желание, гарнираме заливайки с карамела и коктейлни череши.
Още от : десерти

2 Коментара

  1. Small
    Any

    Потъва, но при печенето изплува. Това е арабски сладкиш Кодрит Кадир. Правя го често и никога не е имало "фал" с изплуването.

  2. Small
    Анонимен

    "Потъва", но при печенето се разделя на два пласта, заради различната плътност ;)

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност