Ризото с червено цвекло

Продукти

  • черен пипер
  • сол
  • 100 г краве масло
  • 1 ч. л. кориандър
  • 2 с. л. зехтин
  • 100 мл бяло вино
  • 300 мл пилешки бульон
  • 300 г ориз “арборио”
  • 4 скилидки чесън
  • 80 г сирене
  • 40 г орехи
  • 4 стръка мента
  • 4 глави червено цвекло

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large rizoto s cherveno tsveklo

Начин на приготвяне

1. В голям тиган запържваме счукания чесън в зехтина съвсем леко. Добавяме ориза и пържим докато се бланшира и стане стъклен. Добавяме виното.

2. Оставяме да ври на слаб огън и постепенно добавяме бульона, топла вода 500 мл.

3. Почистваме цвеклото и го нарязваме на кубчета. Задушаваме го в малко масло и вода докато омекне. Прибавяме го към ориза. Добавяме подправките и разбъркваме добре. Оризът трябва да е ал денте.

4. Преди да сервираме добавяме счуканите орехи, листенца мента и нарязано на кубчета сирене.