Close search

Рибена супа

5.0
от общо 127 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Рибена супа photo-credit Рибена супа с пъщарнак

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме зеленчуците, измиваме ги и ги нарязваме на ситно. Варим ги в посолена вода до омекване. 
  2. След това прецеждаме бульона и го прекарваме през цедка. Разреждаме го с малко вода и отново го слагаме на огъня. Щом заври, прибавяме измитата и почистена риба.
  3.  Добавяме дафиновия лист, зърна черен пипер и олиото. Варим още 20 минути. 
  4. Застройваме супата с яйцето, разбито с лимонов сок или оцет и поръсваме с малко зелен лук. Разбъркваме. 
  5. Сервираме супата гореща, като по желание декорираме с малко соеви  кълнове и препечени лентички от кромид лук.

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък). 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност