Рибена супа с мляко

Продукти

  • 250 мл. мляко горещо
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 връзка магданоз
  • 750 гр. риба филе от бяла риба
  • 1 л. бульон рибен
  • 3 с.л. брашно
  • 3 картофа
  • 2 глави лук
  • 15 гр. масло

Време: 40 мин.
Ниво: средно

Large ribena supa s mlyako

Начин на приготвяне

  1. Разтопяваме маслото в тенджера с дебело дъно.
  2. Прибавяме нарязания на дребно лук.
  3. Варим на тих огън 5-7 минути до омекване и златист цвят. 
  4. Добавяме брашното и нарязаните на малки кубчета картофи. 
  5. Заливаме с горещия бульон.
  6. Слагаме супата да кипне, след което варим 10 минути до сгъстяването й.
  7. Прибавяме рибеното филе, нарязано на парчета.
  8. Варим супата още около 6 минути и сипваме горещото мляко.
  9. Посоляваме на вкус.
  10. Държим на котлона до кипване и веднага я оттегляме от котлона.
  11. По желание я поръсваме със ситно нарязан магданоз или малко копър.
  12. Рибената супа с мляко поднасяме гореща с хрупкав хляб.

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).