Риба на фурна в плик

Продукти

  • 2 скилидки чесън
    , ситно счукан
  • 3 с.л. соев сос
  • черен пипер
    на вкус
  • 2 с.л. бяло вино
  • 1 кг филе от риба
    по избор
  • 3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне

  1. Рибното филе се натрива с черен пипер и се маринова в олиото, соевия сос, виното и чесъна.  Осатвя се да престои на студено за 40 минути. 
  2. След това се отцежда от маринатата и се слага в плик за печене (ако пликът не е от надупчените, след като сме го пристегнали хубаво, го надупчваме с игла на няколко места от горната страна). 
  3. Пече се около 40 минути на 200 градуса, в предварително загрята фурна.  
  4. Сервира се със салата по избор.