Пилешко с бок чой

Продукти

Начин на приготвяне

1. Измиваме и подсушаваме месото с кухненска хартия. Нарязваме го на лентички. Овалваме го в брашното.

2. Загряваме олиото в голям незалепващ тиган на средно-висока температура. Добавяме месото и пържим за около 3-4 мин.

3. Добавяме бок чой, счуканите скилидки чесън, бульона, соевия сос, царевичното нишесте, шери, и джинджифил. Добавяме и нарязаните на лентички чушки, гъби и целина. Разбъркваме добре и продължаваме да готвиме още около 5-6 минути.

4. Сервираме върху ориз и поръсваме със зелен лук.

5. Бок чой е представител на зелевите растения, можете да го намерите на зеленчуковите пазари. В рецептата можете да го замените с китайско зеле.