Петел с ориз

Продукти

  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 2 моркова
  • 0,5 ч.ч. олио "Олинеза"
  • 2 ч.ч. ориз
  • 1 петел

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Large petel s oriz

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме петела на порции. Слагаме го в тенджера и го заливаме със студена вода. Слагаме го на котлона, като заври, го разбъркваме и посоляваме. 
  2. Оставяме месото да ври, докато се свари леко, но не напълно. Запазваме бульона, в които е врял.
  3. Изчистваме и измиваме ориза, почистваме и нарязваме на ситно морковите. В тавичка слагаме ориза, добавяме морковите и ги заливаме с олиото. На 1 ч.ч ориз слагаме 4 ч.ч. бульон, в който е врял петелът. Добавяме месото, посоляваме на вкус и печем, докато оризът поеме бульона и месото се зачерви.
  4. Ястието поднасяме в чиния, с ориза и до него месото.