Пене с доматен сос и пармезан

Продукти

  • 1 морков
  • 500 мл вода
  • 130 г пене
  • 40 г лук
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 скилидка чесън
    , счукана
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. бяло вино
  • 150 г бульон
    , с вкус по избор
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 40 г пармезан
    , настърган

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме пенето във врящата посолена вода, според указанието на опаковката. Отцеждаме добре.
  2. Задушаваме лука и морковите в зехтина.
  3. Прибавяме чесъна и запържваме добре.
  4. Добавяме доматеното пюре, виното и бульона.
  5. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
  6. Варим до кремообразен сос. Разбъркваме внимателно.
  7. Заливаме пенето със соса. Разбъркваме добре и преди сервиране посърваме с пармезана. По желание може да гарнираме с малко босилек.