Пене с броколи

Продукти

  • 1 г чеснова паста
  • 20 г сушени домати
  • 80 мл. сметана
    , солена
  • 10 г сирене "пармезан"
  • 40 г сирене горгонзола
  • 60 г броколи
  • 130 г пене
  • 2 г сол
  • 2 г черен пипер

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме пастата за шест минути и я охлаждаме под студена вода. 
  2. В тиган със зехтин запържваме броколите съвсем леко и прибавяме чесновата паста. 
  3. Веднага след това прибавяме сметаната заедно с горгонзолата и овкусяваме със солта и черния пипер. 
  4. Оставяме сметаната да поври с горгонзолата, до получаването на желаната консистенция. 
  5. Накрая прибавяме вече сварената паста, пармезана и сушените домати. 
  6. Разбъркваме добре. 
  7. Декорираме със стрък магданоз и сервираме.