Печени пресни картофи по селски

Продукти

  • 500 г пресни картофи
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. чубрица
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. риган
  • 2 с.л. царевично брашно
  • олио

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Large pecheni presni kartofi po selski

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и сваряваме картофите в посолена вода без да ги белим.
  2. Като изстинат ги слагаме в кутия с капак, заедно с подправките и цаервчното брашно. Разклащаме кутията добре, за да могат подправките да полепнат по картофите.
  3. След това поставяме в тавичка, добавяме олито и разбъркваме внимателно. Добавяме около 1 ч.ч. вода и поставяме във фурната - предварително загрята на 200 градуса, и печем около 35-40 минути. 
  4. Поднасяме топли.