Паста „Фрути ди Маре”

Продукти

  • 3 г сол
  • 40 г доматен сос
  • 100 г чери домати
  • 20 г зехтин
  • 30 г магданоз
  • 7 г чесън
  • 6 г лук
  • 90 г морски дар
  • 120 г тесто за паста
  • 1 бр. кралски скариди
  • 20 мл. вино за готвене
  • 1 г чили
  • тесто за паста:
  • 75 г брашно
  • 1 яйце
  • 1 щипка сол

Време: 50 мин.
Ниво: професионално

Large pasta fruti di mare

Начин на приготвяне

  1. За тестото за паста: прибавяме яйцата към брашното, добавяме щипка сол и омесваме добре. Сместа оставяме да почине в хладилник за около 20 минути. След това формуваме.
  2. За самата паста: В нагорещен тиган запържваме в зехтин, лук и чесън до златисто. Прибавяме морския дар, виното, чери доматите и доматен сос. Отделно сваряваме пастата за около 2 минути, прибавяме я към соса, разбъркваме и я сервираме, поръсена с магданоз и малко зехтин.

* Продуктите са за 1 порция.

* Паста „Фрути ди Маре” може да опитате в ресторант „Osteria da Rado“.