Пържени ньоки

Продукти

  • 500 гр ньоки
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • 0,5 чаша пармезан
  • щипка червен пипер

Време: 20 мин.
Ниво: лесно

Large parzheni nyoki

Начин на приготвяне

1. Слагаме зехтина в тиган на тих огън, добавяме намачкани скилидките чесън и червеният пипер и оставяме да се овкуси за 5 минути.

3. Прецеждаме зехтина  и го оставяме настрана. Приготвяме ньоките, като ги слагаме в подсолена вода, докато започнат да изплуват.

4. В тиган слагаме овкусеният зехтин да се загрее на средна температура и добавяме ньоките, пържим ги до златисто.

5. Когато всяка от страните на ньоките се запържи и придобие хрупкава коричка, добавяме по желание нарязани на ситно скилидки чесън и оставяме за няколко минути.

6. Поднасяме с прясно настърган пармезан.