Панирани пилешки бутчета

Продукти

  • 6 бр. пилешки бутчета
  • 4 яйца
  • 100 мл. прясно мляко
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол
    на вкус
  • 1 ч.л. оцет
  • 100 г брашно
  • 100 г галета
  • олио
    за пържене

Начин на приготвяне

  1. Измиваме пилешките бутчета, подсушаваме ги и ги натъркваме със сол, черен и червен пипер. Оставяме ги да "поемат" от подправките за около 15 минути.
  2. През това време в купа разбиваме яйцата с прясното мляко. След това добавяме и оцета. 
  3. Всяко бутче овалваме първо в брашно, после в яйчната смес, и най-накрая обилно в галета.
  4. Пържим бутчетата в силно сгорещено олио. Отцеждаме ги върху хартиена салфетка и ги поднасяме с лютеница и гарнитура по избор.